The Good Life

bere:architects are currently working on the low-energy retrofit of an old stone thatched cottage with new Passivhaus additions for a client who is an expert in permaculture and intends to use the cottage, outbuildings, and nine acres of land to create a near self-sufficient life. We visited site last week in the deepest Wiltshire countryside to discuss the final proposals with the client following a presentation of the scheme to local residents. bere:architects have spent several months in preparation of the final design with considerable time spent in consultation with the local planners, Parish council, conservation officers, ecological surveyors, local residents and the officers of the Area of Outstanding Natural Beauty in which the cottage sits. Such is the detailed level of consideration we give our projects at this stage, we are hopeful of a positive response from the planners when the submission is made early next week.

385cc-110207as-rear-3.jpg

385cc-110207as-rear-4.jpg

Christian Senkpiel

To reply to a Comment: Click the “Reply” at the bottom of the comment.