St Johns St artists studio

A place to live, to work and also to play. Scene 1 opens with the art and design studio; a tabula rasa. Scene 2 opens with a mezzanine retreat for rest and restoration

Theatre Designer's Home Interiors

Bere:architects completely remodelled this Clerkenwell loft for a famous theatre designer as a calm and comfortable retreat from the pressures of a hectic professional life. Bespoke furniture and fittings were made from natural materials including limed oak, saddle leather and steel. The work is inspired by a love of Scandinavian modernism, together with nature and art are constant inspirations in our work.

Car Designer's Home Interiors

In 1997 we rebuilt an old mews building in a Conservation Area in Hampstead, north London, creating a compact new home with a roof garden. The building presents a quintessentially English appearance at street-level with a rounded top floor, while inside the design applies a curvaceous geometry that plays with the light.

Sylvanus House Interiors

A compact tree-top house situated on a sloping site on the edge of Highgate Cemetery is surrounded by a nature reserve and a tree-lined lane. The house takes its form from the sloping site. A gently twisting structure, the house opens up towards the winter sun. An overhanging roof canopy controls the summer heat gain. From the top floor terrace a magical, shimmering panorama of London can be seen at night through a veil of trees.

Camden Passivhaus Interiors

Building interiors should be healthy as well as beautiful. This energy efficient Passivhaus also sets a benchmark for indoor comfort and the highest indoor air quality. Even when windows are closed in the winter months, perfect levels of air humidity protect the occupants from elevated levels of bacteria, viruses and asthma inducing contaminants that are common in the warm, damp air of many conventional centrally heated homes. A passivhaus is designed to be health-enhancing. It is free from cold drafts and cold, damp walls. Condensation is non-existent.

Focus House Interiors


This low maintenance, low energy, low cost home has been designed as an example of a simpler framework for future living. 

The main objective was to exchange a large, high maintenance house for a compact low maintenance, energy preserving house that would allow a young couple and their children to shift the focus of their life by providing them with more actual living space by transposing the traditional space division of the Victorian house to suit present-day needs. 

The Studio

Silver Sturgeon

Bere:architects was commissioned to transform the interior of the Silver Sturgeon, the 62 metre flagship of the Silver Fleet, owned and operated by Woods River Cruises. The Silver Fleet is renowned as the operator of some of the capital’s most prestigious entertaining venues.The Tatler Restaurant Guide, reviewing the refurbishment, said “....this ship, relaunched in 2007,has taken a hike in class and has taste oozing from its portholes. The design is sleek and sexy and the food is great.“

Ripley House

This project for a new glass addition to the back of a listed house in South London established bere:architects, in the late 1990's, as a leading innovator in the use of structural glass. The project tested a new stacked-glass structural column design to support the glass walls and roof of the new rear conservatory, a solution which was then used for the London Wall Pizza Express project. The scheme demonstrated how modern architectural solutions can be compatible with the rigorous requirements of English Heritage for work on a Listed building.

Company of Watermen & Lightermen


Subscribe to RSS - Completed