Completed

8 New Square

Grade 1 Listed restoration

Bere:architects carried out extensive repair and renovation work to this Grade One terrace of houses; London’s oldest surviving terrace which is owned by English Heritage. It was built before the Great Fire of London on land owned by a family that also had extensive property interests in the Holborn area; as such it is thought to represent early prototype housing for Georgian London.

Designer's rural retreat

The intention of this project was to create a contemporary garden evolved from the English landscape tradition and it involved both extensive soft and hard landscaping. The finished project includes a re-planned approach to the main house, the addition of a new external swimming pool within a traditional walled garden and three new external pools linking the domestic garden seamlessly with the wider flat landscape of the Kent countryside.

St Johns St artists studio

A place to live, to work and also to play. Scene 1 opens with the art and design studio; a tabula rasa. Scene 2 opens with a mezzanine retreat for rest and restoration

Middle Temple Main Hall

Car Designer's Home

In 1997 we rebuilt an old mews building in a Conservation Area in Hampstead, north London, creating a compact new home with a roof garden. The building presents a quintessentially English appearance at street-level with a rounded top floor, while inside the design applies a curvaceous geometry that plays with the light.

Pizza Express flagship

bere:architects were commissioned by Cantos Architects to design the facades of the Barbican Pizza Express restaurant at the Barbican in the City of London. The design divided the restaurant into two self-contained units facing each other on each side of a public walkway. Bere:architects developed a new stacked-glass structural column design to support the glass walls that enclose the restaurant dining areas.

Drayton Gardens

Case study 296 is a ‘stepping stone’ towards our aim of producing an ecologically advanced Passivhaus refurbishment of a Listed London terrace house, combining many health benefits for the occupants with advanced low energy design. Some of the original external walls have been internally insulated; historic windows have been draft proofed with brush seals and secondary glazing; solar thermal hot water heating has been installed and energy-saving passivhaus heat recovery ventilation provides filtered fresh air throughout the building.

Monument Pavilion

The City of  London‘s street scene programme involved restoration work to the Monument, pedestrianising the space around the Monument, create a new public garden on the Canoe House site and create a new pavilion which includes new automated public conveniences and staff facilities.

Tower Bridge Ticket Office

The renewal of visitor facilities for one of the City of London’s main tourist attractions was driven by a desire to create more attractive and better functioning facilities for staff and visitors alike. An important part of the solution is improved winter energy efficiency. We also devised a unique summer cooling system that utilises a reservoir of naturally cooled air found in the bascules of the bridge that contain a counter-balance system for elevating the bridge.

Pages

Subscribe to RSS - Completed