What we build

This large family house in Notting Hill has been completely refurbished and extended to create rooms that are elegant, comfortable and calm. Our work is inspired by the under-stated elegance of Scandinavian modernism. All details are carefully worked through to give lasting pleasure to the occupants.

Read more

Bere:architects was commissioned to transform the interior of the Silver Sturgeon, the 62 metre flagship of the Silver Fleet, owned and operated by Woods River Cruises.

Read more

Building interiors should be healthy as well as beautiful. This energy efficient Passivhaus also sets a benchmark for indoor comfort and the highest indoor air quality.

Read more

A compact tree-top house situated on a sloping site on the edge of Highgate Cemetery is surrounded by a nature reserve and a tree-lined lane. The house takes its form from the sloping site. A gently twisting structure, the house opens up towards the winter sun. An overhanging roof canopy controls the summer heat gain.

Read more

Case study 296 is a ‘stepping stone’ towards our aim of producing an ecologically advanced Passivhaus refurbishment of a Listed London terrace house, combining many health benefits for the occupants with advanced low energy design. Some of the original external walls have been internally insulated; historic windows have been draft proofed with brush seals and secondary glazing; solar thermal ho

Read more

Years of neglect and extensive dry rot had caused major damage to one of the largest and finest Grade II listed houses in Notting Hill in West London. The French classical interiors had been divided into flats, and in returning the building to a single double-fronted house, bere:architects recreated the splendour of the original interiors, demonstrating a real empathy for historic buildings.

Read more

 

This low maintenance, low energy, low cost home has been designed as an example of a simpler framework for future living. 

Read more

A place to live, to work and also to play. Scene 1 opens with the art and design studio; a tabula rasa. Scene 2 opens with a mezzanine retreat for rest and restoration

Read more

Bere:architects was commissioned to transform the reception area of this leading barristers’ chambers in Lincoln’s Inn, one of numerous chambers in the historic Inns of Court that we have sensitively upgraded over a period of ten years.

Read more

Bere:architects completely remodelled this Clerkenwell loft for a famous theatre designer as a calm and comfortable retreat from the pressures of a hectic professional life. Bespoke furniture and fittings were made from natural materials including limed oak, saddle leather and steel.

Read more

Pages