Shadwell DLR Station

Complete station redesign including major engineering works

Commissioned as part of a wider interchange project looking at improving links between the DLR and East London Line stations, and creating a new public square, the project consisted of major engineering works, spatial and technical reorganisation, improved wayfinding and security, and re-lighting and re-designing every aspect of the station. We also included measures to improve sustainability, such as the disposal of rainwater on site via a ground water soakaway, provision of retail space for local small businesses and a locally orientated public arts procurement programme.

Bere:architects formed a ‘one-stop’ multidisciplinary design and management team, procuring all consultancy services necessary to design and deliver the project.

Photography: Peter Cook, Client